Om os:

TV 2 i Mellemøsten

Her på denne plads på min hjemmeside vil jeg skrive lidt ”om os” selv. Hvem vi er, hvordan vi arbejder, og de tanker man gør sig i den forbindelse.
   Jeg har efterhånden fået samlet mig et helt unikt hold, ikke mindst min helt ekstraordinære kameramand Klaus Juliusburger, som er meget mere end blot min kameramand. Han laver research, aftaler og fungerer som producer. Han er en formidabel billedmager og totalt frygtløs. Men ikke bare det – kan er også en umådelig god ven og loyal helt ud i fingerspidserne. Klaus og jeg har, med ganske korte afbrydelser, været fast hold i snart 20 år!!! Det er også ret unikt i dansk presse og TV-historie, at en journalist og kameramand får mulighed for at arbejde fast sammen i så lang en periode.
   Khaled Abu Toameh har været min faste palæstinensiske stringer – lokale assistent – lige så længe. Khaled er også meget mere end bare stringer for mig. Han er journalist med sin egen karriere, og behøver slet ikke TV2. Men fordi vi har arbejdet sammen i så mange år, så holder han også, ligesom Klaus gør det, fast, fordi vores team work er meget, meget mere end bare arbejde. Vi nyder hinandens selskab, og der er opstået et meget tæt venskab og broderskab imellem os, som vi alle sætter utrolig megen pris på og også er blevet lidt afhængige af.
   Intet af det, jeg har lavet som korrespondent i Mellemøsten har jeg kunnet gøre uden dette fantastiske hold. TV-journalistik er langt mere end andre former for journalistisk arbejde et holdarbejde, og jeg skylder Klaus og Khaled utrolig meget.

Jeg har ikke bare været utrolig heldig med de folk, jeg arbejder sammen med i Israel-Palæstinakonflikten, men også vore stringere og medhjælpere i andre dele af Mellemøsten. Nogle af dem bliver nævnt senere, andre ikke. Vi har en fantastisk god stemning på holdet, og vi stoler helt og totalt på hinanden, hvad der er altafgørende, når tingene bliver usikre og farlige, hvad de tit gør i den her del af verden. Ziad Hajj Hasan i Jordan, Amin Al-Ameedee i Irak, Noha Morgan i Egypten, Zakaria Talmas i Gaza og Weeda Hamsa i Libanon. Vores hemmelige våben, tror jeg, er udover professionalisme, at vi ikke bare arbejder sammen som kolleger, men vi alle sammen er blevet meget gode venner, der nyder hinandens selskab.