Mellemøsten generelt - Mellemøstlig politik

TRANEKÆR (15.11.2011): Som jeg har skrevet tidligere, så ligger jeg rent hjemmesidemæssigt lidt underdrejet i øjeblikket, fordi jeg både er midt i den ene af mine to årlige foredragsturneer, og samtidig også forsøger at blive færdig med et manuskript til en ny bog. Men hjemmesiden skal naturligvis ikke ligge helt stille. Jeg har nu uploaded en artikel om Det arabiske Forår, som jeg har skrevet til det seneste nummer af Det Udenrigspolitiske Selskabs tidsskrift Udenrigs. Tidsskriftet har det ”Arabiske opbrud” som sit tema, og det er anbefalet læsning for alle, der vil vide mere om, hvad det er, der i øjeblikket foregår i Mellemøsten.

JERUSALEM (22.09.2009): We may approach the time where some serious evaluation of the West’s so-called “War on Terrorism” is appropriate. I guess that most people have some serious reservations as to whether the military campaign against the militant Islamist groups has been successful or not. And even if some people think that it has been, then the time will come, where the policy will need to be adjusted to finish the job. 

JERUSALEM (19.09.2009): For omkring 10 år siden læste jeg en ret så provokerende artikel i det respekterede amerikanske tidsskrift Foreign Affairs skrevet af den politiske tænker og analytiker Edward Luttwak. Det er hård læsning, men artiklen er båret oppe af en vis brutal indre logik - en slags politisk darwinisme.

Sider : 1 2 3
 forrige