Gallerier:

Fotografi & video på hjemmesiden

Under optagelserne til dokumentarserien Vredens Ansigt i Kairo. Fotografiet, jeg er i færd med at knipse, kan du se herunder.
Under optagelserne til dokumentarserien Vredens Ansigt i Kairo. Fotografiet, jeg er i færd med at knipse, kan du se herunder.
Da jeg startede min hjemmeside, var det primært for at skrive om mine oplevelser i Mellemøsten. Så begyndte jeg at illustrere artiklerne med mine egne fotos. Derefter begyndte jeg også at skrive lidt om fotografi, og nu er fotografiet blevet så omfattende, at det har fået sin egen afdeling på min hjemmeside.

 
 
Resultatet: Det billede, du kan se, at jeg fotograferer herover.

Her kan du finde et stort og stadigt voksende antal fotogallerier, for jeg elsker nemlig at fotografere. Det dejlige ved fotograferingen - i hvert min form for fotografi - er, at mens min journalistik oftest handler om problemer i Mellemøsten, så fokuserer mit fotografi mere på mange af områdets og samfundenes smukkere sider. Det er sider, der også fortjener at blive bemærket, synes jeg, og det giver mit fotografi mig mulighed for at gøre her på min hjemmeside.

Jeg har også her på Galleri-siden samlet nogle af de videoer, som jeg igennem tiden enten har omtalt i forskellige artikler, eller hvis tilblivelseshistorie er blevet beskrevet i forskellige kapitler i mine bøger. (Der er dog fortsat nogle tekniske problemer, så det tager lige lidt tid inden videoerne kommer op at køre.)

Desuden har du også herfra adgang til hele dokumentarserien ”Vredens Ansigt”, som jeg lavede til TV2 i kølvandet på Muhammedtegningekrisen i 2006. De tre afsnit, serien bestod af, er ganske vist blevet klippet op i ni kortere bidder – tre til hvert afsnit – fordi videoerne befinder sig på YouTube’s server, som kun giver mulighed for videoer, der ikke er længere end 10 minutter. Men når man ser bort fra den lille gene, så håber jeg, at du kan lide udsendelserne.
 
 
Nogle gange lader producenterne mig få lov til at prøve nyt udstyr. Her er det Fujifilm-importøren, der har lånt mig et nyt Fujifilm X Pro-1, da det lige ankom til landet.

Til slut har jeg også lavet mig et lille hjørne til min private hobby: Fotografering mere generelt. Når jeg nu endelig har fået mig en hjemmeside, kan jeg jo lige så godt også have en lille krog, hvor jeg kan skrive om min fritidsbeskæftigelse. Mellemøsten kommer nok med på sidelinjen alligevel, da det jo er hernede, jeg laver langt det meste af min fotografering. Og meget ondt kan man sikkert sige om Mellemøsten, men fotogent det er det.

I Fotodagbogen skriver jeg ganske korte indlæg om alle mulige sider af fotografiet, eller jeg tager udgangspunkt i et enkelt fotografi og fortæller historien om det. Jeg magter ikke helt at skrive hver eneste dag, men der er ganske mange interessante fotografiske oplevelser beskrevet i Fotodagbogen alligevel. Fotodagbogen begyndte i 2010, og den kører stadigvæk.
 
 
Her i en opgang på Tahrirpladsen i Kairo under revolutionen.

Du kan også finde links til mine omtaler  eller anmeldelser af fotoudstyr, mit salg af fotografier, min egen private Fotoskole og et link til min Fotoblog, hvorunder jeg forsøger at samle alt fotorelateret, jeg skriver om her på hjemmesiden.

Du kan komme videre i til gallerierne eller nogle af de andre fotolinks ved at klikke på et af linkene i boksen oppe i øverste venstre hjørne her på denne side. Der kan du også allerøverst se et link til en side, hvor jeg også forsøger at lave henvisninger til alt fotografisk på hjemmesiden.

Gå videre til oversigten over de forskellige fotogallerier - klik her.