Fredsprocessen

JERUSALEM (16.06.2009): Der var en gang, da det officielle Israel ikke anerkendte eksistensen af et palæstinensisk folk. Daværende premierminister Golda Meir sagde: ”Palæstinenserne? Hvem er palæstinenserne?” Det er ikke længere tilfældet.
     Der var også en gang, da det officielle Israel og selv Arbejderpartiet nægtede at anerkende PLO som palæstinensernes ”eneste legitime repræsentant”. Det er heller ikke længere tilfældet.
     Nu siger selv premierminister Benyamin Netanyahu fra det højre-nationalistiske Likud, at han vil forhandle fred med palæstinenserne uden forhåndsbetingelser!!! Læs lige det igen: Selv premierminister Benyamin Netanyahu fra Likud er villig til at forhandle fred med palæstinenserne uden forhåndsbetingelser!!!
     Siger han i hvert fald.

JERUSALEM (15.06.2009): Hårdt presset af begejstringen og den optimistiske stemning efter den amerikanske præsident Barack Obama’s tale i Kairo i forrige uge, og med en udtalt amerikansk forventning om offentligt at tilkendegive, at Israel accepterer en to-statsløsning som Israel-Palæstinakonfliktens eneste realistiske løsning, holdt Israels premierminister Benyamin Netanyahu i går sin store politiske tale om Israel og Mellemøsten. Her får du talen i sin fulde længde.

JERUSALEM (14.06.2009): Om et par timer - klokken 19 dansk tid - holder Israels premierminister Benyamin Netanyahu en, som det karakteriseres hernede, "vigtig og afgørende tale" om hans regerings holdning til fredsprocessen og situationen i Mellemøsten. Talen var slet ikke på premierministerens dagsorden, men den amerikanske præsident Barack Obama's tale i Kairo for nylig, har lagt så voldsomt et pres på Netanyahu, at han følte, at han var nødt til at gøre det samme.

ODENSE (05.06.2009): Kan man kalde den amerikanske præsident Barack Obama’s tale på Kairos universitet i går om USA's Mellemøstpolitik for historisk? Med en fortærsket kliché kan vi sige, at det vil tiden vise. Men hvis Obama er villig til at lægge magt og tilstrækkeligt med politisk pres bag sine ord, så kan talen blive ikke bare historisk. Den kan komme til at markere et vendepunkt i regionens historie.
ODENSE (04.06.2009): Den amerikanske præsident Barack Obama's tale om USA's nye Mellemøstpolitik som blev give i Kairo tidligere i dag, blev allerede inden den blev holdt, anset for nærmest historisk. Det var en tale, som skulle indvarsle et nyt kapitel i det til tider ret så turbulente forhold mellem USA og den muslimske verden. Her får I den engelske tekst til Obama's tale i sin helhed.

USA's præsident Barack Obama havde krævet nye udspil fra parterne i Israel-Palæstinakonflikten, inden han tager til Kairo i næste uge, hvor han ventes at offentliggøre USA's visioner om Mellemøstens fremtid. Der var dog, så vidt vi kan vurdere på presserapporterne, ikke meget nyt eller interessant, i det de diskede op med. Mest den sædvanlige retorik og pegen fingre af modparten, som altid bærer al skyld for, at intet flytter sig. Præsident Obama har været høreligt utilfreds med tilbagemeldingerne.

JERUSALEM (18.05.2009): Det kan være, at det ikke er korrekt. Men der er en følelse af, at det enten er afgørelsens stund, eller i hvert fald at vi befinder os meget, meget tæt på sandhedens time. At det er sidste chance for en forhandlet løsning på Israel-Palæstinakonflikten.
JERUSALEM (17.05.2009): Israels premierminister Benyamin Netanyahu er på vej til Washington. Til sit første møde i morgen med USA's præsident Barack Obama. Et møde der, alt efter hvordan det det spænder af, på mange måder kan blive udslagsgivende for arbejdsklimaet mellem Jerusalem og Washington i de kommende år.

JERUSALEM (02.04.2009): Når man ser på, hvad de forskellige partier i den nye regering under valgkampen har sagt om situationen, så er det mildt sagt vanskeligt at forudse, hvad der bliver regeringens politik. Hvad man dog kan sige er, at meningsforskellene i regeringen er voldsomt store. Benyamin Netanyahus regeringskoalition er et patchwork bestående af Likud, Yisrael Beiteinu, Shas, Ha’Bayit Ha’Yehudi og Arbejderpartiet, hvilket vil sige, at den favner meget vidt.

JERUSALEM (01.04.2009): Israels nye premierminister Benyamin Netanyahu har altid været en sand mester i at formulere sig. Hans engelsk er perfekt. En del af sin barndom og ungdom voksede han op i USA, og han var pressemedarbejder på Israels ambassade i Washington, inden han blev hentet tilbage til Israel for at blive talsmand for udenrigsministeriet. Hans internationale gennembrud kom, da han i den rolle var Israels ansigt udadtil under den første Golfkrig i 1990-91. ”Mr. Sound Bite” blev han i gamle dage kaldt af det internationale pressekorps i Jerusalem.
Sider : 1 ... 4 5 6 7 8
 forrige     næste