Fotografi

Noget af det allerbedste ved at fotografere er nemlig at se sine billeder komme ud af printeren, trykt på papir. Især når der er tale om en kvalitetsprinter, og billederne bliver lavet på fint fotopapir. Det er hver gang næsten som at åbne julegaver.
     Denne velgørende oplevelse har jeg lige haft, og jeg nød det i fulde drag. En ordentlig stak billeder fik jeg printet… og i en pæn stor størrelse, så man virkelig kan nyde billederne. Jeg havde dem dog kun i et kort øjeblik, for så blev billederne nemlig pakket i paprør og sendt ud i landet.
Sidste runde med salg af fotografier. Nu er der tale om nye billeder. Og denne gang er motivkredsen udelukkende fra Danmark. Det er nyt og anderledes for mig. Glæder mig til at se, om der også er interesse for denne nye side af mit fotografi.
     Når denne runde er slut, holder jeg en pause med salg af billeder, og begynder igen at koncentrere mig om at lave nyt fotos. Måske vender jeg tilbage med mere til november og julesalget.

Et lille diskret, fotografisk dagbogsblad fra den skønne del af Danmark, som ligger ude i naturen, tæt ved skov og strand.
     Tidlig, tidlig om morgenen. Ved 6-tiden, på Tåsinge, på vej tilbage til Langeland, lige inden Siø-dæmningen, opdagede jeg noget sært inde på bygmarken ved siden af landevejen. Gevir af dådyr. Næsten som om de var tabt, og bare lå på marken.
Det gik jo over al forventning i sidste weekend. Mildt sagt. De første tre billeder var solgt mindre end fem minutter efter, jeg havde lagt opslaget ud på min hjemmeside, og inden dagen var omme, havde jeg solgt otte. Ikke så skidt endda, når jeg ”kun” havde udbudt 10 billeder til salg. Flere billeder, som ikke var på opslaget, er pludselig også blevet solgt, så det er jo ganske fint.
Jeg har fået billeder hjem fra et par udstillinger rundt om i landet og er ved at drukne i fotografier. Derfor skal der ryddes op. Jeg sælger ud. Billigt!
   Der er tale om ganske mange billeder, men i første omgang forsøger jeg mig bare med 10 billeder. Så ser vi, hvordan det går.
   Der er i første omgang tale om en række billeder fra Israel og den arabiske verden. De fleste er i sort-hvidt, men også enkelte i farver.
I de senere år har jeg overvejet, om jeg skulle købe en gammel brugt Landrover. En god ”højbenet” 4-hjulstrækker, som her ude i det, nogen kalder for ”Udkantsdanmark”, kan transportere mig og mit fotoudstyr rundt på markveje, hjulspor og rundt ude i skovene hvor der end ikke er hjulspor. I dag ville sådan en off-roader have været praktisk. Ingen har i hvert fald kørt ned ad denne markvej i år. Græsset står så højt, at jeg ikke kan se ud ad ruderne. Indimellem må jeg stoppe, gå ud og fornemme, hvor markvejen bevæger sig hen. Græsset kradser hen under bunden på min Citroen C4 Cactus, som i hvert fald får renset skidtet af undervognen.
En gang troede jeg, at fotografi udelukkende handler om de billeder, der kommer ud af det. Det er også til en vis grad korrekt. Sådan er det jo. Men fotografi kan også være så meget andet. Det kan være en slags terapi. Det der får en tilbage til et normalt liv igen. Får gang i hjernevindingerne igen og i kreativiteten. Sådan er det i hvert fald for mig lige i øjeblikket. 
Et kort fotoessay om en fotoudflugt på Langeland under Corona-nedlukningen. Sikkert derfor, men også på grund af motivet, blev jeg lidt ramt af en melankolsk - nogen vil måske synes deprimeret - stemning. I virkeligheden sikkert malplaceret, for billedserien viser, at livet fortsætter. På trods af alt. Bare uden mennesket.
Et mini-portræt af den græsk-britiske fotograf Platon Antoniou, som blot kaldes Platon... ikke at forveksle med den forlængst afdøde filosof. Platons portrætter er ikoniske, og han har fotograferet så godt som alle "der er noget ved musikken".
Museerne er ikke åbne. Caféerne og restauranterne heller ikke. Der er ingen biografer… eller det er der, de er bare lukkede. Det samme gælder biblioteket. Dagens store underholdende øjeblik er, når vi går på indkøb i Dagli’Brugsen i Tullebølle. 
     Én af de fornøjelser, der stadigvæk er åben og tilladt, Corona-sikker… og oveni købet helt gratis – er naturen. Her på Langeland har vi i overflod af den. Tilmed den meget skønne udgave af naturen har vi herovre.
Sider : 1 2 3 4 5 ... 15
 forrige     næste