Street Photography:

Byens landskab - Cityscape

 
 

KØBENHAVN (17.08.2016): Det var egentlig en lidt trist dag. Min kone og jeg kørte vores søn Jonathan til lufthavnen efter kun en ugens sommerferie sammen i Danmark. Til daglig bor jeg i Istanbul og familien i Jerusalem, så de få dage, vi har sammen i Danmark om sommeren, er ikke mange – men til gengæld utrolig værdifulde.
 
Men – ”intet er så skidt, at det ikke er godt for noget”, siger man.
 
For at blæse tristheden bort, tog min kone og jeg på opdagelsesrejse i nogle af de dele af København, som er fornyet og har ændret total karakter, siden vi boede i Danmark for mange år siden. 
 
Vi tog ud på Christianshavn og ud i en del af havnen (jeg ved ikke om det overhovedet er Christianshavn derude), der hvor den nye Inderhavnsbro kommer i land ovre fra Det kongelige Teaters nye Skuespilhus på den anden side, og stimer af cykler suser forbi i rasende fart og næsten er lige så farlig for de gående som bilerne i andre dele af byen. 
 
Igennem en lidt science fiction-agtig glastunnel, der med sine multispejlinger nærmest råbte på at blive fotograferet, kom vi ud til et lille bassin, hvor Restaurant NOMA og den islandske ambassade ligger overfor. Et flot område, der dog efter min mening mangler lidt slid og et par skrammer.
 
Herfra gik vi videre over Trangravsbroen til Papirøen, hvor der er et nyt, interessant marked for såkaldt Street Food og hvor et nyt center for nutidskunst snart åbner. 
 
Til slut spiste min kone og jeg en lækker frokost på Restaurant Kanalen nær Udenrigsministeriet inde på det ”rigtige” Christianshavn. 
 
 

En dejlig spadseretur med fotografiapparatet over skulderen i et lille hyggeligt hjørne af København, og – som I kan se det her – forblev kameraet ikke hele tiden over skulderen. Til tider kom det også op foran motivøjet, med fingeren på udløseren.
 
Jeg brugte tiden til at lege lidt med street photography-genren. Der er dog dem, der siger, at når der ikke er mennesker med i billederne, så er det mere landskabsfotografering i byen – det de engelsktalende kalder cityscape photography. Byudgaven af landscape photography. Byskabsfotografi lyder lidt forkert på dansk, men det er vel det, det er.
 
København er blevet ikke så lidt dejligere, siden vi forlod Danmark for snart tre årtier siden. En skøn by, som synes at tage udstrakt hensyn til byens borgere og satse på byfornyelse og indbyggernes livskvalitet. Det er dejligt at se, når man til daglig opholder sig og arbejder i en del af verden, hvor myndighederne synes at bruge sin energi på helt andre ting end sine borgeres velfærd.


 
 
 
 
 
 
 
Tilføj kommentar