Alt for tæt på Gud:

Tilbage i Jerusalem

 
 
 
JERUSALEM (26.04.2015): Tilbage i Guds hovedstad på jord. Tilbage i Jerusalem. Byen hvor man er tæt på Gud, at man skal passe på ikke at miste forstanden eller sin sunde fornuft. Det lykkes langtfra for alle. På næsten alle områder er Jerusalem Langelands diametrale modsætning. Ikke at Gud ikke også er til stede på Langeland, for Han er sikkert overalt. Men Langeland er så lykkeligt forskånet for hellige sten, som tilsyneladende får fromt troende til periodisk at gå fra forstanden. 
 
Det skal man være glade for i det langelandske. At vi "kun" har stendysser og jættestuer og ikke sten, hvorpå en gravid Jomfru Maria måske eller måske ikke en gang har siddet og hvilet sig på vejen til til Bethlehem. Det
 
 
skåner langelænderne for mange problemer.
 
Jerusalem er en supermagnet for profeter, frelsere, hellige krigere og andre frelste, skøre kuler.
 
Nå, det var slet ikke det, jeg ville skrive om. Jeg ville blot fortælle, at jeg er tilbage i Jerusalem, hvor jeg også bor, og nu skal mit fotoobjektiv rettes imod nye og anderledes motiver.
 
Søndag i Jerusalem. Det er dagen, hvor man bør tage i kirke, hvis man vil have interessante billeder. Her i byen har vi det hele. Jødiske hellige steder, kristne og muslimske. Fredag er det muslimernes helligdag. Lørdag er jødernes Shabbat. Søndag er kristendommens. Det betyder ikke bare, at der altid er nogen, der holder åbent, mens andre har lukket. Det betyder også, at man kan fordele sine fotoudflugter, så de retter sig ind efter de forskellige religioner, som praktisk for logistikken, har indrettet sig med forskellige hviledage.
 
Her en pose kulørte fotografiske drops fra én enkelt spadseretur ind i Den Gamle Bydel og Gravkirken. Der kommer sikkert flere i de kommende dage.

* * *

Vi du se mere om mit nye projekt om af fotografere pilgrimme og religiøse turister på jagt efter deres hellige steder og -sten, kan du kigge over på oversigten over forskelligt fotografisk her på min hjemmeside. Flere billeder fra spadsereturen i Jerusalems Gamle Bydel og Gravkirken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilføj kommentar