Lande i Mellemøsten - Forenede Arabiske Emirater

JERUSALEM (23.09.2014): Ingen kan være i tvivl om, at Islamisk Stat er udtryk for noget nært den mest blodige og sadistiske ondskab, vi i mange år har været vidne til. Det er også grunden til at en vestlig verden, som i bund og grund ikke har lyst til at blive trukket ind i et nyt militært engagement i Mellemøsten, nu alligevel gør det.
     Det har dog fra starten været klart, at den militære offensiv, når den kommer, og det ser det ud til at den gør nu, ikke må kunne opfattes som et ”Vesten imod araberne”, eller et ”Vesten og shi’iterne imod sunni-islam”. Det er altafgørende, at krigen imod Islamisk Stat bliver set som ”den anstændige del af verdens opgør med barbariet og vanviddet”. Derfor skal der en række arabiske stater med i alliancen. Helst også en række fremtrædende sunni-muslimske arabiske stater. 
     Det er der nu. Men det er dog på ingen måde en uproblematisk alliance. For mens man gerne vil have koalitionen til at være anstændighedens opgør med barbariet, så er de arabiske lande, der nu er med i alliancen, alt andet end frie og demokratiske, og deres bevæggrunde til at melde sig under fanerne er mange og ret så forskellige.
JERUSALEM (17.02.2010): "Jeg gik i seng med lungebetændelse, og nu, hvor jeg endelig er kommet på højkant igen, er jeg eftersøgt i hele verden for et snigmord i Dubai", siger en ulykkelig og ikke så lidt overrasket Melvyn Mildiner, som bor i Beit Shemesh i Israel, men hverken går med skæg eller blå briller, eller er hemmelig agent. Men han kommer oprindelig fra Storbritannien, og deler tilsyneladende både navn, identitet og pas med en af de James Bond-typer, der i Dubai var med til at likvidere en fremtrædende Hamas-mand.