Bøger:

Rapport fra en ørkenspejling

 
 

 

Rapport fra en ørkenspejling
Snapshots fra et reporterliv i Mellemøsten
Af Steffen Jensen
TV2/Forlag, København, 2007
People’s Press Pocketbook, København, 2009


”Steffen Jensen, der igennem 20 år har dækket Mellemøsten for TV2, skriver grundigt om de faldgruber og dilemmaer, man som korrespondent i regionen står overfor, og han er modig nok til ikke at dække over egne fejl tidligere i karrieren. Læseren tages på pædagogisk vis med in i TV-reporterens maskinrum.”
    ”…(bogen) er letløbende, fuld af engagement og gode iagttagelser om udenrigsreporterens metier.”

Flemming Rose om  ”Rapport fra en ørkenspejling” i Jyllands-Posten

”Her er bogen, som skal læses af alle journalister, også dem der ikke beskæftiger sig med udenrigsdækning. Steffen Jensen har skrevet en bog om sit arbejdsliv som TV2s Mellemøstkorrespondent, der kommer på højde med hans TV-reportager, når de er bedst.”
    ”Man bliver klogere på både Mellemøsten og ”profession reporter”.”

Jens Nauntofte om  ”Rapport fra en ørkenspejling” i Journalisten

”Ud over en god indføring i problemerne omkring især Israel og palæstinenserne, er det også et kig ind i journalistikkens maskinrum. Hvordan opererer man i en region, hvor magten kommer ud af et geværløb, og hvor fronterne kan være svære at finde? Her redegør forfatteren fint for sine metoder, som viser, hvor redelig han arbejder til trods for kritik fra de ”frelste”, hvad enten de kommer fra den ene eller den anden side, som han har været udsat for. Han har hjerte og etik på sin side.”

Jens Holsøe om  ”Rapport fra en ørkenspejling” i Politiken

”Mange danskere, jeg taler med, når jeg er rundt i landet for at holde foredrag, tror, at det værste ved mit job som Mellemøstkorrespondent er de farlige situationer, som man naturligt kommer til at dække i en så konfliktfyldt region som Mellemøsten. Når man bliver beskudt, eller når man er virkelig bange. Men det er egentlig ikke det, der tager hårdest på en, synes jeg, når jeg ser tilbage på mine efterhånden ganske mange år i jobbet. Det absolut værste ved at dække krigene i Mellemøsten er efter min mening, når vi beretter fra situationer, hvor børn lider.
    Børn som har mistet deres forældre, eller som selv er blevet såret eller lemlæstet, eller hvor vi er for tæt på, når børn dør. Det er de situationer, jeg ikke kan ”ryste af mig”, selv nu mange år efter. Børn der lider. Børn der sørger. Når jeg er hjemme, er det deres ansigter, jeg ser for mit indre øje. Og når jeg er ude, er det mine egne børn, jeg ser i deres ansigter, og det er ikke til at holde ud.”

Fra bogen ”Rapport fra en ørkenspejling”.


 
 

Herunder kan du læse en række udvalgte kapitler fra bogen ”Rapport fra en ørkenspejling”. I to af kapitlerne har jeg sat nogle af de TV-historier, der bliver omtalt i teksten, ind, så du samtidig med at du læser beretningen bag historien, også kan se de TV-indslag, der kom ud af arbejdet:

Læs nogle af bogens kapitler her:

Kapitel 2: Virtual Reality – Medierne og Mellemøsten
Kapitel 3: Camouflagefarvet fascination
Kapitel 4: Vend ryggen til fronten
Kapitel 9: Den ene mands terrorist…
Kapitel 16: Bibliotekaren i Bagdad 


Læs Fagbladet JOURNALISTENS omtale af bogen og interview med mig, da "Rapport fra en ørkenspejling" udkom.