Bøger

Bøgernes bog, Bibelen – både den jødiske og den kristne, kommer fra oldtidens Israel. Intet mindre end hovedhjørnestenen i den moderne vestlige verdens civilisation. Koranen har også sin oprindelse i Mellemøsten. Siden den bibelske oldtid er der kommet mængder af litteratur fra Mellemøsten og Middelhavsområdet. Og i dag er det helt overvældende, hvad der også bliver publiceret om Mellemøsten, Israel-Palæstinakonflikten, jødedom, kristendom, islam og alt muligt andet, som har med det her område at gøre. Det er noget af det, siderne i det her afsnit vil handle om.
   Først i al beskedenhed de bøger jeg selv har skrevet eller bidraget til. Disse udgivelser får du også nogle ganske lange uddrag fra.

 
 

   Desuden vil jeg samle anmeldelser af bøger, jeg selv finder interessante. Både anmeldelser, jeg selv skriver, men realistisk set nok mest andres kritik og vurderinger. Derfor vil der desværre nok også være en del anmeldelser på engelsk at læse her. Jeg kan ganske enkelt ikke nå at oversætte alt det, jeg finder interessant.
   Til slut har jeg lavet en liste over anbefalet læsning. Denne litteraturliste vil jeg langsomt udbygge, og du er naturligvis også velkommen til at anbefale titler, som du mener, bør stå på listen over anbefalelsesværdig læsning om Mellemøsten.

I boksen øverst til venstre her på siden kan du klikke dig videre til underemnerne her i bogafsnittet.