Blogartikler

Et kort fotoessay om en fotoudflugt på Langeland under Corona-nedlukningen. Sikkert derfor, men også på grund af motivet, blev jeg lidt ramt af en melankolsk - nogen vil måske synes deprimeret - stemning. I virkeligheden sikkert malplaceret, for billedserien viser, at livet fortsætter. På trods af alt. Bare uden mennesket.
KOMMENTAR: Man tror næsten ikke på det, men det er sørgeligt nok sandt. Som den eneste by i Europa, har Odense sat betingelser for nedlæggelse af de såkaldte "snublesten", der ellers på smukkeste vis mindes nogle af nazismens mange ofre. Hvis jeg ikke selv havde set en repræsentant for flertallet i Odense Byråd udtale sig på den mest ufattelig klodsede facon, ville jeg ikke have troet, at det kunne stå sløjt til i odenseansk kommunalpolitik.
Et mini-portræt af den græsk-britiske fotograf Platon Antoniou, som blot kaldes Platon... ikke at forveksle med den forlængst afdøde filosof. Platons portrætter er ikoniske, og han har fotograferet så godt som alle "der er noget ved musikken".
Museerne er ikke åbne. Caféerne og restauranterne heller ikke. Der er ingen biografer… eller det er der, de er bare lukkede. Det samme gælder biblioteket. Dagens store underholdende øjeblik er, når vi går på indkøb i Dagli’Brugsen i Tullebølle. 
     Én af de fornøjelser, der stadigvæk er åben og tilladt, Corona-sikker… og oveni købet helt gratis – er naturen. Her på Langeland har vi i overflod af den. Tilmed den meget skønne udgave af naturen har vi herovre.
Jeg har sikkert mest bedrevet reportagefotografi, fotojournalistik og rejsefotografi. Oprindelig troede jeg, at jeg slet ikke lavede rigtig portrætfotografi. Det viste sig så ved nærmere eftersyn, at det ikke var helt rigtigt. Da spørgsmålet lige pludselig blev stillet, opdagede jeg, at jeg som en del af mit normale fotografi rundt om i Mellemøsten også havde lavet en helt del portrætter, selvom billederne egentlig bare var taget som en slags visuelle noter i forbindelse med reportagerejser og mit normale journalistiske arbejde.
TRANEKÆR (26.10.2019): Det er nu ikke fordi det om et par dage er præcist tre år siden, jeg tog denne billedserie i det nordlige Irak, at jeg viser den nu. Det er mere fordi jeg er ved at forberede billeder til en udstilling, som jeg har besluttet, udelukkende skal være i sort-hvidt. Da jeg så faldt over disse billeder, som gør sig specielt godt i farver, ville jeg lige se, om de også kunne klare konverteringen til sort-hvidt.
     Men der ligger også en ulykkelig sort-hvid fortælling bag billedernes tilblivelse.

Denne artikel er egentlig skrevet til tidsskriftet Dansk Fotografi. Redaktøren, Ebbe Rosendahl, spurgte mig om jeg ikke kunne forklare lidt om, hvorfor jeg var blevet fotograf.
     Jeg omformulerede spørgsmålet, og svarer i stedet på "Hvorfor jeg fotograferer"?
     Svaret er, at jeg fotograferer for at forblive i live og bevare min mentale balance. Det lyder garanteret lidt skørt, men det er ikke desto mindre sandt. Læs artiklen for at finde ud af hvorfor og hvordan.

ODENSE (14.01.2019): Jeg har sikkert ”skudt mig selv i foden”. Når jeg holder nogle af mine foredrag om mit fotografi, bliver jeg altid spurgt, om folk kan købe min fotobog. Mit svar har i flere år været, at bogen ”Untold Stories – Billeder og beretninger fra Mellemøsten” desværre er udsolgt fra forlaget.
     Det viser sig, at det ikke er sandt!!!
     Jeg har lige modtaget en venlig mail fra Pernille Madsen, forlagssekretær på Ajour, som fortæller mig, at der sørme stadigvæk er nogle enkelte kasser tilbage med bogen. Hvor mange ved jeg ikke. Men den kan altså købes lidt endnu.
     Den oplysning er nu bragt videre.
TRANEKÆR (20.12.2018): Jeg har ligget lidt underdrejet i den seneste tid… i hjemmeside- og Facebook-forstand i hvert fald. For jeg har lavet en hel del. Arbejde og en lang række andre forpligtelser. Nu har jeg på den anden side nogle fridage, og da det grå, kolde, småregnende vintervejr ikke ligefrem appellerer til at lufte sine fotografiapparater, er det mest de indendørs sysler, jeg har brugt tid på. Derfor får I i stedet lige en kort artikel om en ny kunstudstilling, min kone og jeg lige har været til åbningen af, på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.
     ”Landmalerne i Sybergland”, hedder den. Ferniseringen var 14. december og den er åben indtil den 3. maj 2019
ODENSE (15.11.2018): Det var måske ikke helt som i spillefilmen ”Night at the Museum” med Ben Stiller hvor hele museet – fra dinosaurer over vikinger og amerikanske indianere til præsident Theodore Roosevelt – kommer til live, så snart gæsterne er ude, dørene låset og lyset slukket. Ikke helt i hvert fald. Det så dog ud som om det faktisk spøgte på BRANDTS Museum for Kunst & Visuel Kultur i Odense efter lyset i aftes var slukket.
     Det var ikke fordi sikringen sprang, eller fordi museet skulle spare på elregningen, men det var for at give gæsterne en ny og anderledes oplevelse.
Sider : 1 2 3 4 5 ... 62
 forrige     næste