I dagens sidste solstråler:

Lidt fotografisk selvterapi ude i naturen


Jeg har lånt en virkelig lang telelinse. Derfor forsøger jeg mig lidt med fuglefotografi i disse dage. Noget jeg slet ikke har erfaringer med.

 
 

Det sker ikke så tit, men jeg havde lige pludselig nogle timer i overskud. Børnene er taget til København i nogle dage, og køleskabet er fuld af rester, som skal spises op i de kommende dage, så der er hverken behov for indkøb eller madlavning… så pludselig: En sen eftermiddag og aften med tid til at forkæle mig selv?!?

Jeg har stadigvæk en stor telezoom til låns fra en god fotoven. Den skal jeg have afprøvet, så hvad kunne være bedre end at tage fototasken over skulderen, den fyldte termokande og et par ostemadder i hånden og køre sydpå for at fotografere en smule?

Jeg kørte først ned til fuglereservatet Tryggelev Nor, for at afprøve teleobjektivet. Objektivet var fint, men hold da helt op, hvor er det svært at lave fuglefotografi. Man skal slet ikke komme et par timer, når man lige har lidt tid til overs. Det skal planlægges, og man skal være derude i laaaang tid. Eventuelt i et skjul. Ellers får man kun et par forkølede langskud af lidt af hvert.

Jeg havde heldigvis også et andet kamera med, så jeg også kunne lave lidt almindelig landskabsfotografi, og lidt bevare min stolthed, og komme hjem med noget. Lidt som den håbefulde lystfisker, der drømmer om at kunne fange til aftensmaden, men slukøret må køre omkring fiskehandleren på vej hjem.

Så kørte jeg videre til Gulstav Mose og Dovns Klint, men her var der propfyldt af mennesker, ude for at lufte hunde, en gruppe østeuropæere drak øl ved picnicbordene og lyttede til musik på deres ghettoblaster, andre fløj med drager eller var ude for at i naturen og holde sig i form, så jeg fortrak mig lige så stille. 
 
 

Aftenhimmelen så ellers ud til at kunne levere nogle interessante skyformationer, så solnedgangen kunne udvikle sig. Derfor kørte jeg i stedet ned til Kelsnor Fyr og spadserede lidt langs stranden og engen. 

Det blev til et par billeder, men så bevægede skyformationerne sig over på den anden side af øen, til Langelands vestkyst, og jeg måtte race afsted for at nå til Ristinge Hale i tide til at fotografere solnedgangen. Jeg lavede nogle flotte panoramabilleder bygget op af 5-9 billeder, men de er for store til at vise her, derfor får I bare et par almindelige solnedgange over Ærø ude i horisonten.

En gang for mange år siden var jeg medlem af en foto- og kunstnergruppe, hvor solop- og -nedgange blev betragtet som så meget kliché, at det kostede en omgang bajere, hvis nogen tillod sig at præsentere noget så flot, men alligevel også så fantasiløst, når vi var sammen. Så derfor kørte jeg forbi den lokale Dagli’ Brugs og købte mig en øl, som jeg ”straffede” mig selv ved at nyde nede ved stranden ved solens sidste stråler, inden jeg tog hjem.

Telezoom’en fungerede perfekt, men selv skal jeg i træningslejr som fuglefotograf for at kunne levere andet og mere end blot et skud af en fugl i flugt.

* * * 
 
 


Lidt fotonørd’isk:
Fuglebillederne er fotograferet med et Canon EOS 5D III med en Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG-telezoom. Landskaberne er lavet med et Sony A7R II med et Sony 24-70mm f/2.8 G-Master-objektiv påmonteret.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilføj kommentar
 
 
2 Kommentarer: