Netop ankommet til Langeland hvor

Vi brygger om kap med mosekonen

Vi er lige ankommet til Langeland. I Israel havde vi hedebølge i ugerne op til, vi fløj herop. Op til 40 grader visse dage. Så nu spørger alle os lidt nervøst, hvordan vi klarer os med det kolde, grå danske efterårsvejr?
 
Vi elsker det! 
 
Dejligt med nogle skyer. En byge i ny og næ. Lidt sol. Et blæsevejr. Lyn og torden, når det er nødvendigt. Skønt efterårsvejr. Vi har intet at udsætte på vejret. Nu får vi at se, hvor længe den begejstring holder. Men lige nu synes jeg, at vejret byder på nye oplevelser hver eneste dag. Ikke bare kedelig blå, skyfri himmel med masser af sol uden en regndråbe i otte måneder om året hvert eneste år. Et vejr hvor den eneste usikkerhed er, om det bliver varmt, ulidelig varmt eller uudholdelig varmt.
 
 

Min søn Jonathan har lige fået sig et ølbrygningsudstyr, som vi netop har fået stillet op, og jeg venter spændt på at skulle nyde den første skummende, rav-farvede, ”Tranekær Classic” ude på terrassen.
 
Men Jonathan er ikke den eneste, der brygger her i lokalområdet. De første par aftener i Tranekær var der også gang i mosekonen. Hendes bryg sev stille, uden en lyd, mystisk og en lille smule faretruende ind fra mosen til engen foran vores hus en times tid efter solnedgang. Man kan godt forstå at folk i fortiden så denne mystiske tåge som noget overnaturligt eller underjordisk, som man hellere måtte holde sig fra.
 
Jonathan’s øl er ikke færdig endnu. Det tager nogle uger. Så indtil videre må jeg klare mig med den bryg, jeg kan købe i Dagli’Brugsen, og den som mosekonen gratis levere ud på de små timer.
 
Og detaljerne til fotoentusiasterne: 
Begge billeder er fotograferet med et Sony A7R II med et Sony 24-70mm f/2.8 G-Master påmonteret. Blænder f/7.1, lukkertid: 1/6 sek, ISO: 2000.
 


 
Tilføj kommentar