Ufortalte beretninger 60:

Regimet slår revner

 
 

Hosni Mubaraks 30 år lange styre er rystet. Mubarak har næppe et fly stående klart med motorerne varmet op, så han kan slippe ud af landet, men han er ikke i Kairo og har ikke været her i ugevis. Præsidenten er flyttet til Sharm el-Sheikh i Sinai-ørkenens sydligste spids, langt fra alle Egyptens storbyer. Til en Rødehavsbadeby, som er omgivet af store ørkenstrækninger, og derfor nem for sikkerhedstjenesterne at isolere og lukke af.
 
Jeg tror ikke, at præsident Hosni Mubarak falder hverken i dag eller i morgen, men uanset hvor svækket han er, så er Egypten forandret. Størrelsen af dagens demonstrationer vil være afgørende for at fornemme omfanget omfanget af modstanden imod regimet. Og politiets og sikkerhedsstyrkernes optræden i dag vil give os et fingerpeg om, hvor presset regimet føler sig.
 
Det betyder naturligvis for mig selv, at det er blevet meget sværere at rapportere om begivenhederne. Men vi har smuglet en lille satellitantenne med ind i landet, som gør, at vi kan komme på nettet udenom de nationale udbydere.
 
Lige nu kaldes der til bøn fra moskéerne. Visse steder må der allerede være brugt tåregas, for jeg kan mærke at det river i næsen. Jeg skal lige lave en live-sending til TV2 nu klokken 12 (klokken 13 egyptisk tid), så går jeg ud for at se, hvad der sker på
 
 
gade-niveau, og... insh’allah, med <guds hjælp, får jeg uploadet endnu en rapport om situationen senere.
 
* * *
     
Forgående afsnit -- Næste afsnit
 


”Ufortalt…” som e-bog
Hvis du vil se en oversigt over alle de afsnit af ”Untold Stories: Billeder og beretninger om Mellemøsten”, som indtil videre er blevet offentliggjort her på hjemmesiden, så kan du finde den ved at klikke her.
 
Tilføj kommentar