Ufortalte beretninger 58:

Opbruddet breder sig

 
 

Jeg har lige fået besked om straks at tage til Egypten, hvor der nu også er uroligheder og sammenstød i gaderne i flere byer. Jeg har lige nået at få repareret den defekte redigeringscomputer, som var grunden til at jeg kom til Danmark. Mit tøj er ikke blevet vasket, jeg har end ikke fået kufferten pakket ud – nu rejser jeg afsted med det hele igen.
 
Urolighederne ser ud til at brede sig. Flere steder i de arabiske lande meldes der om demonstrationer og uro. Rapporterne fra Egypten lyder, som om sammenstødene dér er værst. Der er ingen tvivl om, at den indestængte utilfredshed ulmer.
 
Årsagerne er gammelkendte. Vi har hørt det hele før: Manglen på frihedsrettigheder og demokrati. Manglende presse- og ytringsfrihed. Korruption og inkompetence hos myndighederne. Magthavernes grådighed og nepotisme. Politi og sikkerhedstjenesters brutalitet. Økonomiske problemer, ulige fordelt velstand, voksende priser og astronomisk arbejdsløshed. Befolkningstilvækst og meget unge, utilfredse befolkninger.
 
Elementerne er til stedet i de fleste arabiske og mellemøstlige lande med Israel som undtagelsen. Omfang og alvor varierer. Men det er som en samling trykkogere, der har brug for at få lukket overtrykket ud, hvis de ikke skal eksplodere.
 
 

Vi blev fanget af begivenhederne allerede på vej ind fra lufthavnen, så vi er allerede i gang med at rapportere. Jeg håber, at jeg i det mindste kan få mit tøj vasket og presset, når jeg endelig når frem til hotellet her i Kairo.


 
* * *
     
Forgående afsnit -- Næste afsnit 

 
 
”Ufortalt…” som e-bog
Hvis du vil se en oversigt over alle de afsnit af ”Untold Stories: Billeder og beretninger om Mellemøsten”, som indtil videre er blevet offentliggjort her på hjemmesiden, så kan du finde den ved at klikke her. Listen bliver løbende opdateret.


 
Tilføj kommentar