Ufortalte beretninger 35:

Børneopdragelse i Hamas' udgave

Jeg forsøger at komme i kontakt med hende under hele massemødet. Men hun er totalt afvisende, og det er en underdrivelse. 
 
Fjendtlig er mere betegnende. 
 
Jeg spørger efter hendes navn, men får kun et isnende, hadsk blik igen. 
 
Stemningen omkring os forandrer sig. Min palæstinensiske assistent hvisker mig i øret, at jeg skal lade den militant-islamistiske børnehavelærerinde i fred, og ophøre med at fotografere hende.
 
Det har jeg svært ved. Hendes fanatisme er på en og samme tid frastødende og pirrende. Oprørende og interessant. For hvordan kan man dyrke helvede og prædike paradis? Hvordan kan man påstå, at man elsker fred og retfærdighed, og samtidig forherlige mord, vold og blod? 
 
Vi er til et Hamas-massemøde i Jebaliya-flygtningelejren i udkanten af Gaza By. 
 
Her er ingen smil. Overhovedet ingen. Det er ikke en glad udgave af islam, der dyrkes her. 
 
Her er terrorister, som tiljubles, fordi de har myrdet civile israelere på den anden side af grænsen. Den store helt er en uheldig terrorist, som har fået sprængt begge ben bort. Iklædt kamuflageuniform og med en Kalachnikov-riffel i skødet, rulles han frem i sin kørestol og tiljubles. 
 
Andre terrorister befinder sig allerede i fundamentalisternes paradis. De er tilstede som indrammede martyrportrætter, der bæres frem af børn.
 
Men mest rystende for mig er børnehaveklassen, hvor uniformerede smådrenge med legetøjsgeværer og martyr-slagord i skråremme over brystet paraderes frem af deres tilhyllede børnehavelærerinde.
 
Pædagogen retter drengenes lidt for skødesløse omgang med geværerne. De skal holdes rigtigt. For selvom det bare er legetøjsgeværer, så er det her ikke leg. Det er tværtimod en del af den fanatiske hjernevask, som er denne konflikts evige brændstof.
 
Fanatismen findes i alle lejre hernede. 
 
Det her er dødens pædagogik i Hamas’ udgave.
 
 
* * *
     
Forgående afsnit -- Næste afsnit
 

 
 
”Ufortalt…” som e-bog
Hvis du vil se en oversigt over alle de afsnit af ”Untold Stories: Billeder og beretninger om Mellemøsten”, som indtil videre er blevet offentliggjort her på hjemmesiden, så kan du finde den ved at klikke her. Listen bliver løbende opdateret.


 
Tilføj kommentar