Ufortalte beretninger 8:

Jesus med ketchup

Korsfæstelsen med teaterblod gennemføres af amerikanske pilgrimme hvert år på Langfredag.
Korsfæstelsen med teaterblod gennemføres af amerikanske pilgrimme hvert år på Langfredag.
 
 
Jesus, mens han stadigvæk klamrer sig til korset.

Vi må alle bære vores kors, siger man, og det gør de kristne pilgrimme i tusindtal hvert år på Langfredag. Troende turister, fromme munke, nonner og præster bærer under salmesang hver deres kors ad Via Dolorosa, som Jesus gjorde det for to tusinde år siden.
 
Et af de mere kulørte indslag hvert år er en gruppe amerikanske pilgrimme, som har hele Hollywood-udstyret i orden, inklusive et par romerske soldater i plastikbrynjer.
 
Soldaterne er efterhånden ved at være så gamle, at den romerske legion nok ville have pensioneret dem. Det samme kan man sige om de to sangerinder, hvoraf den ene spiller en Jomfru Maria, der har rundet de 60. Jesus er det yngste medlem af truppen, når han kommer med tornekrone og teaterblod, der mere ligner ketchup, dryppende ned ad kroppen.
 
Lige inden optoget ankommer til Gravkirken, bliver Jesus korsfæstet ved at blive bundet til det medbragte kors. Dusinvis af fotografer står hvert år klar til at forevige dette øjeblik.
 
Men med årene har Jesus spist sig for mæt i livets mere velsmagende goder, og i 2010 var han ganske enkelt blevet for fed til at kunne hænge fast på korset. Flere
 
 
Den overvægtige og pressesky Jesus på flugt.
forsøg endte alle med at han skvattede ned – til publikums udelte begejstring og fornøjelse.
 
De romerske soldater, Jesu’ egen moder og Jesus selv synes, at det var en mindre katastrofe, og hovedpersonen blev så deprimeret, at han forsøger at tage flugten igennem Den gamle Bydels bazaar, tæt forfulgt af de mange fotografer.
 
Det var i bogstaveligste forstand "et syn for Guder": Frelseren med tornekrone i fuldt firspring igennem bazaaren på flugt fra papparazzierne.

I Jerusalem er der aldrig langt mellem troen og parodien. Nogle gange er de én og samme ting.

* * * 
 
Forgående afsnit -- Næste afsnit
 


 
 
Ufortalt som e-bog
Hvis du vil se en oversigt over alle de afsnit af ”Untold Stories: Billeder og beretninger om Mellemøsten”, som indtil videre er blevet offentliggjort her på siden, så kan du finde den ved at klikke her. Listen bliver løbende opdateret.
 


 
Tilføj kommentar