Foto-gallerier om:

SYRIEN

Jeg har af naturlige journalistiske grunde været ganske meget i Syrien på det seneste, derfor er der også kommet et par foto-gallerier til netop herfra. Og da billeder også er information, synes jeg, at der her i emne-oversigten også skal være henvisninger til foto-gallerier, som handler om Syrien. Herunder har du en liste over gallerier med billeder fra Syrien, og du kan klikke dig videre herfra over i foto-galleriet.


 

 
 

Syrien i opbrud
Jeg har naturligvis været en del i Syrien i det sidste års tid. Dette galleri er lidt af en opsamling fra en række forskellige udflugter både i Damaskus-området, til Zabadani nær grænsen til Libanon, Dera’a i syd, hvor oprøret imod Assad-regimet begyndte, og Homs, som i lang tid var den mest blodige slagmark i den syriske borgerkrig.

I Damaskus er billederne fra en så godt som turistforladt bazaar og gammel bydel. Her er kun lokale. I Zabadani lykkedes det os at slippe bort fra de medsendte overvågere, og vi fik kontakt til oppositionsfolk, der tog os rundt for at se ødelæggelserne. I Dera’a blev vi af myndighederne taget ud til byens lighus, for at filme ligene af et par dræbte politifolk, mens begravelsestoget med byorkester ventede udenfor. Og i Homs var vi ude med FN-observatørerne ude i en tom spøgelsesagtig by, hvis ødelagte huse var totalt forladte.

Se galleriet her



 

 
 

Påske i Damaskus
Damaskus var på grund af Paulus et af de første områder til at høre om kristendommen. Kristne udgør i dag omkring 10% af den syriske befolkning, men de er her, som i resten af Mellemøsten under pres.

Selvom kristne ikke nødvendigvis er tilhængere af det syriske regime eller af præsident Bashar al-Assad’s politik, så kan de på den anden side sagtens se, at kristne, fordi Assad-regimet altid har sikret en sekulær stat, har større frihed, end de har i så godt som et hvilket som helst andet arabisk land i regionen. Og de kristne er heller ikke blinde for, hvad der er sket med deres trosfæller i Irak, eller den kendsgerning at islamisterne står stærkt blandt oprørerne. Derfor føler mange kristne sig fanget som en ”lus imellem to negle”. Det er næsten ligegyldigt, hvad der sker i Syrien, så bliver det sværere at være kristen.

Det var også det jeg fik at vide, da jeg i foråret deltog i påskegudstjenesten i en af de kristne kirker i Damaskus, selvom gudstjenesten var både smuk og fotogen, så var mange af menighedens medlemmer bange for fremtiden.

Se galleriet her



 
 

 

Syrien – restriktivt og lukket
Man bliver så uendelig træt af at slås med myndigheder og sikkerhedsfolk morgen, middag og aften, blot for at få lov til at arbejde. Måske er det derfor hele dette galleri fra mit sidste besøg i Syrien er endt med at blive sort-hvidt? Men hvis restriktive myndigheder tror, at de kan forhindre informationerne i at slippe ud, blot fordi de lukker så meget som muligt af, så viser det blot, hvor meget de har mistet forbindelsen til deres egen befolkning. For de yngre syrere er hver især blevet deres egne omvandrende nyhedsbureauer, som sender billeder og videoer ud til omverdenen. De gamle, østblok-inspirerede, totalitære staters tid er ovre. Syrien fortsætter blot lidt længere end de fleste andre.

Her kommer et lille galleri fra min sidste Syrien-rejse, hvor vi kun fik lov til at besøge visse dele af Damaskus, samt til at filme ved myndighedernes tilrettelagte folkeafstemning om regimets nye forfatning. Desuden er der nogle optagelser fra Damaskus’ gamle bydel.

Se galleriet her

 


 

 
 

 


Damaskus og Ma’alua
Den syriske hovedstad er ikke nogen charmerende by. Der er efter min mening lidt for meget Øst-Tyskland over det. De gamle tætte forbindelser til Sovjetunionen fornægter sig ikke. Indtil man kommer ind i den gamle by. Her er det en helt anden og smuk verden, der åbner sig. Herinde finder man fortsat det gamle, originale Mellemøsten. Og så er her ikke mindst den berømte Omayyade-moské. Der kommer også nogle enkelte billeder fra Ma'alua, en syrisk ortodoks landsby, hvor den syriske helgen Skt. Tekla kommer fra.

Se galleriet her

 

 

 

 

 

 



 
Tilføj kommentar
 
 
1 Kommentarer: