Nyheds-black out i Teheran

KØBENHAVN (05.12.2009): Udenlandsk presse og iranere, der er akkrediterede internationale medier, har fået besked om, at det er forbudt for dem at arbejde i det centrale Teheran i de kommende tre dage. Samtidig er internettet i Teheran af ukendte årsager pludselig gået ned.

Om to dage har forskellige oppositionsgrupper planlagt protestdemonstrationer imod præsident Mahmoud Ahmadinejad.

Samtidig har Irans regering ifølge det tyske nyhedsbureau DPA meddelt den udenlandske presse i Iran, at den fra den 7. til den 9. december ikke har tilladelse til at arbejde i det centrale Teheran.

Det franske nyhedsbureau AFPs korrespondent, som er berømt for sine gide forbindelser, citerer kilder tæt på internettjenesterne for, at internettet er nede som et resultat af "krav fra myndighederne" og ikke på grund af et teknisk nedbrud.

Det har dog ikke været muligt at få udtalelser fra ministeriet for telekommunikation.

Internetforbindelser og mobiltelefoner har ofte været umulige at bruge, efter Mahmoud Ahmadinejad i juni blev genvalgt som præsident ved et mildt sagt omstridt præsidentvalg.

Dengang var der også store demonstrationer, som myndighederne slog hårdt og brutalt ned på. Og da den internationale presse stort set blev forvist fra landet, var de fleste af de oplysninger, der slap ud til omverdenen, oppositionsaktivisternes egne optagelser og informationer, som blev sendt ud via mobiltelefoner og internettet.

et er dog første gang, at internettet har været nede hele to dage inden planlagte demonstrationer. Flere hjemmesider har rapporteret, at oppositionsgrupper planlægger demonstrationer mandag i anledning af den årlige studenterdag.

 

 
Tilføj kommentar