Samvær:

Skøn picnic, ude i naturen, omkring bålet

Bare en lille situationsrapport fra familiefronten. Ikke noget særligt, og så alligevel. En god oplevelse sammen, uden de store udgifter, uden sommerland, uden vandland eller andet gøgl og støjende markedsplads.


Kyllingepølserne er sat på spid, brødet pakket ned, kartofler ridset og pakket i alu-folie. Der er lavet salat, som er lagt i en lukket plastik-container. Flaskerne med Humlecider fra Ø-Bryg rasler allerede i kassen. Drengene er draget i forvejen for at få gang i bålet. Alt er klart til vores familie-picnic.

Traveskoene på og afsted går det ud i det grønne.
 
 

Vi kender vejen, og når hurtigt frem til lejrpladsen. Her er sååå smukt. Flammerne oplyser birketræerne og buskene omkring bålpladsen. Selvom klokken ikke er mere end 20:00, så er det allerede mørkt. Ikke så mange lyse timer længere. Efteråret er kommet over os, men heldigvis giver sommervarmen ikke op så nemt. Det er en lun aften.

Der er noget magisk over at sidde rundt om et bål og stirre ind i flammerne. Man kan blive ved og ved. Vi tilbringer hele aftenen omkring ilden og snakker og snakker. Skøn aften. Vi er først hjemme igen lige inden midnat efter en skøn aften sammen ude i Guds grønne natur.

Vi har nydt det i fulde drag.

Vi har ikke en gang forslæbt os eller travet så langt, at vi nu er kvæstede. Bålpladsen ligger bare nede i bunden af vores have, så udflugten var ikke noget særligt. Men vi har haft en fantastisk, skøn aften sammen… sammen med hinanden, uden TV, computer og internet.


* * *

 
 

Lige en disclaimer, som det vistnok hedder på engelsk. Et forbehold.

Ovenstående er ikke et forsøg på at prædike noget som helst overfor nogen som helst. Jeg har ingen kvalifikationer til at belære nogen om familieliv eller samværsformer. Der er blot tale om en lille, hyggelig familieoplevelse, vi har haft sammen. Corona-tiden -- ulykkelig som den er -- har også tvunget os til at omtænke en masse ting. En af dem: Måden vi er sammen på. Det har på mange måder lært os -- eller måske snarere genlært os -- lidt om nogle gode, gamle dyder.

 
Tilføj kommentar