Fotografisk:

Mini-fotoudflugt - for at komme væk fra skærmen

Exmoor-ponyen er den ældste og mest primitive af de hesteracer, vi har i dag. Disse vilde heste har angivelig eksisteret helt uændrede siden før istiden.
Exmoor-ponyen er den ældste og mest primitive af de hesteracer, vi har i dag. Disse vilde heste har angivelig eksisteret helt uændrede siden før istiden.

Her kommer lige nogle allerførste, indledende skriverier om et skønt, langt zoomobjektiv, som jeg har lånt af en god fotoven. Det er mit første forsøg med objektivet overhovedet, og det er på ingen måde seriøst. Forsøgte blot at slippe væk fra nogle sure pligter, men det kan fotoudstyr sørme også bruges til.

 
 
Exmoor-ponyerne er lavstammede og hårdføre. De lever udendørs hele året rundt - uanset vejret.

Jeg har lånt et langt zoom-objektiv af en af mine fotovenner, og det har bare stået og stirret på mig i ugevis. Jeg har ikke fået det prøvet af. Egentlig har jeg heller ikke tid, for vores datter og svigersøn er kommet på besøg fra det fjerne udland, og det er jo ikke så tit det sker i disse Corona-tider.

Men her til morgen, mens jeg sad ved computeren og lavede noget helt andet, som jeg på ingen måde havde lyst til, og derfor nemt kan lokkes væk, hørte jeg vrinsken fra de vilde heste, som lever på det fredede engdrag, der grænser op til min have.

Et enkelt blik på det kedelige pligtstof på computeren, og et andet ud af vinduet til engen, afklarede straks mine prioriteter. Jeg greb den fine, lange, lånte zoom, som sad på mit ene Canon-kamera, og det andet kamera, som havde min egen, noget mindre zoom påmonteret.

Her er resultaterne.

Jeg har endnu ikke taget tid til at kigge ind på billedernes metadata, for at se, hvilke billeder er taget med det ene objektiv og hvilke med det andet. Lige nu og her, ved mit allerførste gennemsyn, kan jeg ikke selv se forskel på billederne. Det kan I heller ikke på nettet, for de billeder, der er uploadet her til min hjemmeside, er i så lav opløsning, at de finere forskelle slet ikke kan ses.

Når jeg får tid til rigtig at komme ud med det lånte objektiv, skal jeg nok skrive mere om mine oplevelser med det. Lige nu og her blot nogle enkelte af morgenens skud af de vilde heste.

* * *
 
 
De færreste ved, at jeg så at sige har mine egne vilde heste. Dem jeg har udenfor min have, er overskud nede fra Sydlangeland, hvor populationen er blevet for stor, hvilket jeg naturligvis er glad for.
Og til de fotonørder, der ikke kan vente: Hvad er udstyret, jeg taler om, og som jeg vil skrive mere om ved en senere lejlighed?

Først og fremmest: Alle billederne er blevet fotograferet med mine to Canon 5D Mark III-kameraer. Det ene med mit eget Canon Zoom EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS. Det lånte objektiv er et Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG.

Men hvilke billeder er taget med hvilket objektiv? Det ved end ikke jeg… i øjeblikket i hvert fald. 

Og lige for fuldstændighedens skyld: Billederne er bearbejdede, og der er lavet udsnitsforstørrelser på dem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilføj kommentar
 
 
1 Kommentarer: